Kosteloos adviesgesprek

Persoonlijk advies

Creatieve financieringsoplossingen

Wilt u ook een adviseur voor uw financiën?

Neem contact op

Starterswoning in Breda: waar moet ik aan denken? 

Als starter de chaotische woningmarkt betreden… dit kan erg lastig zijn. Velen zien door de bomen het bos niet meer en weten dus niet waar ze moeten beginnen. Echter zijn het een aantal globale stappen die u moet doorlopen. Zo komt u er uiteindelijk achter waar u wilt en kunt wonen tot het laatste onderdeel: het afsluiten van een hypotheek. Lorentzen staat voor u klaar in deze situatie en helpt u bij het vinden van een starterswoning in Breda! 

De belangrijkste stappen

Allereerst is het belangrijk dat u begint met oriënteren. Dit gaat met name over uw budget.

Hoeveel kunt, maar ook zeker, wilt u maximaal lenen? Ga bijvoorbeeld na wat uw maandlasten worden en wat uw wensen zijn. Gaat u voor een bestaande woning of juist een nieuwbouwwoning? Heeft u nog geen beeld in uw hoofd of juist wat extra hulp nodig? Dan helpt Lorentzen u graag met betrekking tot hypotheekadvies in Breda en omstreken. Zo maakt u voorbereid uw eerste stappen richting de woningmarkt.

Als u alle antwoorden op voorgaande vragen heeft kunt u op huizenjacht. Heerlijk wegdromen bij het kijken naar uw eerste droomhuis in Breda: dat is toch wel het leukste taakje! Een mogelijke optie is om te kijken naar nieuwbouwprojecten in Breda. Een lopend nieuwbouwproject op dit moment is ‘Fonkel Breda’. Hier gaan ze onder andere starterswoningen realiseren.

Een volgende stap is het onderhandelen. Zorg dat u een realistisch openings-bod heeft. Wij adviseren het om dit altijd met een aankoopmakelaar te bespreken. Normaal gesproken ligt het openingsbod 5% - 20% onder het definitieve bod, maar in deze verhitte woningmarkt is het misschien slim om niet al te laag te bieden. Zeker in Breda gaan huizen (en vooral starters-woningen) als warme broodjes over de toonbank. Is uw bod uiteindelijk akkoord? Dan kunt u uw hypotheek regelen samen met uw hypotheekadviseur. Tijdens deze afspraak bespreekt u alle belangrijke punten en komt onder andere aan bod welke hypotheekverstrekker het best bij uw situatie past.

De hypotheekadviseur schrijft een adviesrapport en de hypotheekaanvraag gaat officieel van start. Zodra de hypotheekverstrekker uiteindelijk akkoord gaat ontvangt u de hypotheekofferte, ook wel het bindende aanbod genoemd. Na het tekenen kunt u aftellen tot uw bezoek aan de notaris. Uw avontuur als starter in Breda kan gaan beginnen!

Waarom in Breda wonen?

Maar waarom persé een starterswoning in Breda? Omdat er veel te beleven is natuurlijk! U kunt heerlijk bourgondisch eten en leuke barretjes bezoeken. Wij hebben wat leuke tips voor u:

  • Bezoek de Boterhal in Breda. Hier hebben ze een groot aanbod in biertjes en het concept ‘shared dining’. Het recept voor een geslaagde avond!
  • Bewonder de bezienswaardigheden van Breda, zoals de Grote Kerk en het Kasteel van Breda. Ook heeft de binnenstad van Breda nog vele klassieke elementen.
  • Ga lekker winkelen in Breda, de Ginnekenstraat is samen met de Eindstraat, Karrestraat en Torenstraat de ‘hoofd’ winkelstraat van Breda, hier kunt u alles vinden wat u nodig heeft!

Lorentzen helpt u graag

Hopelijk hebben wij u wat op weg geholpen en weet u waar u moet beginnen in de zoektocht naar een starterswoning in Breda! Heeft u toch nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Lorentzen en onze specialisten staan voor u klaar!

Lorentzen

Al 20 jaar uw betrouwbare adviseur voor elke financiele oplossing.

Contact

Baronielaan 23
4818 PA Breda

076 - 522 20 01
info@lorentzen.nl

Reviews