Kosteloos adviesgesprek

Persoonlijk advies

Creatieve financieringsoplossingen

Wilt u ook een adviseur voor uw financiën?

Neem contact op

Iedere hypotheek heeft bepaalde kenmerken. Een startershypotheek staat bijvoorbeeld lijnrecht tegenover een seniorenhypotheek. Dit heeft te maken met het feit dat het allebei een andere levensfase betreft. In dit artikel nemen we u mee in de belangrijkste kenmerken van een seniorenhypotheek. Lees snel verder.

Belangrijke factoren seniorenhypotheek

Een seniorenhypotheek is een hypotheek die speciaal is ontworpen voor mensen op leeftijd, meestal boven de 60 of 65 jaar. Net als iedere andere hypotheek zijn er verschillende factoren van belang. Het is belangrijk goed naar de voorwaarden te kijken en deze als volgt te vergelijken met andere hypotheken. Een hypotheek afsluiten is namelijk een persoonsgebonden keuze. Lorentzen kan u hierbij van dienst zijn. 

Wij geven namelijk onafhankelijk hypotheekadvies. Het doel is om uiteindelijk een hypotheek af te sluiten. Lorentzen stelt het plan op dat gebaseerd is op uw wensen en behoeften. We gaan graag met u in gesprek om dit te kunnen realiseren. Lorentzen is altijd op de hoogte van de laagste rentetarieven en overige ontwikkelingen. Zo krijgt u het juiste advies over de plannen die de meeste kans maken bij de bank. 

Seniorenhypotheek: wat houdt dit in?

Zoals de naam eigenlijk al zegt: een seniorenhypotheek is een hypotheek die speciaal ontworpen is voor mensen boven de 60 of 65 jaar. Belangrijke factoren van een seniorenhypotheek zijn:

  • Overwaarde: veel senioren hebben overwaarde op hun woning. Dit kan verzilverd worden.
  • Looptijd: er wordt rekening gehouden met de resterende levensduur van de hypotheeknemer. De looptijd wordt hierop afgestemd.
  • Aflossing: een seniorenhypotheek is vaak een aflossingsvrije hypotheek.
  • Zorgbehoeften: bij een seniorenhypotheek kan er rekening gehouden worden met zorgbehoeften. De hypotheek kan dan verhoogd worden zodat eventuele aanpassingen in de woning gefinancierd kunnen worden.
  • Erfrecht: Er kan worden afgesproken dat de hypotheek bij overlijden van de hypotheeknemer wordt kwijtgescholden.

Er zijn ook verschillen per seniorenhypotheek. Daarom is het belangrijk om hypotheken te vergelijken voor u een hypotheek afsluit. Vraag uzelf dan af: welke hypotheek past het best bij mijn persoonlijke situatie?

Onafhankelijk hypotheekadvies van Lorentzen

Heeft u plannen om een huis te kopen in Breda en omstreken? Dan helpen wij u graag verder als hypotheekadviseur Breda. Wij zijn een onafhankelijke partij waardoor we u de geschikte hypotheek kunnen adviseren. Wij geven u graag uitgebreid advies over de verschillende financieringsvormen. Dit doen wij door middel van voorbeeldberekeningen, die inzicht krijgen in de terugverdientijd van uw investering.

Het is in ieder geval belangrijk dat u vooraf voldoende advies inwint. Wij garanderen dat wij dit bij Lorentzen Breda kunnen bieden. Maak direct een afspraak zodat we de gewenste opties kunnen bespreken. Bij vragen kunt u direct contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!

Lorentzen

Al 20 jaar uw betrouwbare adviseur voor elke financiele oplossing.

Contact

Baronielaan 23
4818 PA Breda

076 - 522 20 01
info@lorentzen.nl

Reviews