Kosteloos adviesgesprek

Persoonlijk advies

Creatieve financieringsoplossingen

Wilt u ook een adviseur voor uw financiën?

Neem contact op

Huis kopen Breda

Bent u van plan een nieuw woonplekje uit te zoeken? Of gaat u als starter de woningmarkt betreden? Wat zeker is, is dat de markt tegenwoordig oververhit is. Er is een hoge vraag en weinig aanbod. Het is een feit dat er midden 2021 maar liefst 279.000 woningen te weinig op de markt waren. Een kwalijke zaak en zeker als starter, dan heeft u vaak ook vaak minder te besteden. Toch willen wij u meenemen in het gevoel wat we krijgen van onze mooie stad. Daarnaast beantwoorden we de vraag: waarom zou u een huis kopen in Breda? Lees snel verder.

De bruisende stad Breda

Breda is de bekendste stad in het westen van de provincie Noord-Brabant. In 2022 zijn er 184.731 inwoners geteld en is het qua grootte de derde gemeente van Noord-Brabant en de negende van heel Nederland. Naast deze feitjes is er ook ontzettend veel leuks te doen. Duik bijvoorbeeld de cultuur in en bezoek de prachtige en chique ‘De Grote Kerk’. Deze is te vinden op de Grote Markt en stamt af uit de 15e eeuw. Ook kunt u het Kasteel van Breda bekijken, hier ligt wat geschiedenis van de familie Oranje-Nassau. Naast deze mooie culturele elementen in de stad, is er ook een stukje natuur te vinden. U kunt uzelf heerlijk wanen tussen de eeuwenoude bomen op het boswachterspad in het Mastbos. 

Naast deze culturele aspecten en de combinatie tussen stad en natuur is er ook genoeg te doen. Nog wat redenen om een huis te kopen in Breda! Breda is zeker ook een bruisende stad:

  • Winkelen doet u in Breda: Er zijn tal van winkels in Breda. Echte shopliefhebbers kunnen hier zeker goed terecht. En als u een huis koopt in Breda zult u dus vaak uw favoriete winkels kunnen bezoeken! In het hart van Breda vindt u onder andere de Grote Markt, hier zijn honderden winkels te vinden. Ook kunt u winkelhof ‘t Sas bezoeken voor een meer ‘intieme’ sfeer. Tot slot heeft u de Houtmarkt en het overdekte Barones. Genoeg winkelkeuze dus. 
  • Bourgondisch Breda: Breda staat ook wel bekend als de stad voor echte levensgenieters. Zeker op bourgondisch vlak. U kunt hier terecht voor culinaire hoogstandjes met een Michelinster maar ook voor Aziatisch eten, seafood en vegan eten. Ook voor de diversiteit aan biertjes zit u hier goed! Breda is een echte horeca stad.

Woongebieden in Breda

Het wonen in Breda is heel divers. Er zijn namelijk veel verschillende wijken en buurten. Dit gaat van midden in het centrum naar een oude stadswijk of nieuwbouwwijk:

  • ‘T Ginneken staat bekend als een hippe wijk voor mensen met een hoger budget.
  • Zandberg is de oudste stadswijk ten zuiden van het centrum. Hier is een diversiteit aan typen woningen te vinden: een villabuurt, middenklasse woningen en een stadsvernieuwingsgebied.
  • Het centrum: hier zijn voornamelijk ruime appartementen boven de winkelpanden te vinden.
  • Valkenberg is de buurt waar veel luxe huizen te vinden zijn. 
  • Belcrum is de wijk die dicht bij het station ligt. Er zijn leuke, hippe huizen te vinden.

Lorentzen helpt u graag 

Ondanks de wil om een huis te kopen in Breda is het nog wel van belang dat het daadwerkelijk lukt. De eerste stap maakt u door te weten wat uw persoonlijke hypotheekadvies is. In een gesprek met Lorentzen nemen wij alle relevante informatie samen met u door! Of het nu bij ons op kantoor, of bij u thuis is. Alles naar uw wens. Neem contact met ons op en u hoort van ons. 

Lorentzen

Al 20 jaar uw betrouwbare adviseur voor elke financiele oplossing.

Contact

Baronielaan 23
4818 PA Breda

076 - 522 20 01
info@lorentzen.nl

Reviews