Kosteloos adviesgesprek

Persoonlijk advies

Creatieve financieringsoplossingen

Wilt u ook een adviseur voor uw financiën?

Neem contact op

Duurzaam wonen in Breda en omstreken

U heeft vast al eerder van een ‘nul op de meter’ woning gehoord. Sinds 2020 is deze regel omtrent nieuwbouw woningen ingegaan. Verduurzaming wordt namelijk een steeds belangrijkere factor in onze samenleving. Dit ziet u nu dus ook terugkomen in de woningmarkt. U wordt echter wel beloond voor verduurzaming, denk alleen al aan korting op uw hypotheekrente. Ontdek hier meer voordelen omtrent duurzaam wonen.

Transitie naar duurzaam wonen

De laatste jaren is er heel wat veranderd op de woningmarkt. Er worden alleen nog maar duurzame woningen gebouwd maar men maakt vrijwillig ook duurzamere keuzes. De stijging van de energieprijzen, die afgelopen jaren heeft plaatsgevonden, zou een logische reden kunnen zijn. Daarnaast wordt er meer rekening gehouden met de CO2-voetafdruk. Men vertaalt dit steeds vaker naar duurzaam wonen, dit ziet u terug in de keuze voor zonnepanelen of bijvoorbeeld een warmtepomp. Het verduurzamen van uw woning loont op meerdere gebieden. De waarde van uw woning wordt namelijk ook verhoogt. Ook kunt u andere voordelen krijgen, bijvoorbeeld omtrent uw hypotheek

Voordelen van duurzaam wonen

Er zijn diverse voordelen die u kunt behalen met betrekking tot duurzaam wonen. Dit ziet u voornamelijk terug op uw rekening. De belangrijkste voordelen zijn:

  1. Na de verduurzaming van uw woning zoals een betere isolatie en duurzame energiebronnen (bijvoorbeeld een warmtepomp) wordt uw energierekening stabieler, voorspelbaarder en lager. Vanwege het feit dat u zelf energie opwekt bent u veel minder afhankelijk van de energieleverancier, waar u tegenwoordig ook geen hoogte meer van krijgt. 
  2. Uw woning gaat omhoog in waarde. Naast dat u er direct profijt van heeft, biedt het dus ook voordelen in de toekomst. Korte en lange termijn voordeel voor duurzaam wonen dus!
  3. Bij verschillende hypotheekverstrekkers krijgt u korting op uw hypotheekrente, ook wel rentekorting genoemd. Dit variëert van 0,10% bij energielabel B tot 0,15% bij energielabel A. U wordt er dus ook op structurele wijze beloond voor duurzaam wonen.

Lorentzen en duurzaam wonen

U kunt er voor kiezen om de verduurzaming met eigen middelen te realiseren. Maar, duurzaam wonen is ook mogelijk met een extra hypotheek, ook wel een verduurzamingshypotheek genoemd. Bent u van plan een huis te kopen in Breda en omstreken? Of wellicht een starterswoning? In beide gevallen kunt u bij Lorentzen terecht! Wij geven u graag uitgebreid advies over de verschillende financieringsvormen. Dit doen wij door middel van voorbeeldberekeningen, die inzicht krijgen in de terugverdientijd van uw investering. Het is in ieder geval belangrijk dat u vooraf een goed advies inwint. Wij garanderen dat wij dit bij Lorentzen Breda kunnen bieden. Maak direct een afspraak zodat we de gewenste opties kunnen bespreken. Bij vragen: neem direct contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Lorentzen

Al 20 jaar uw betrouwbare adviseur voor elke financiele oplossing.

Contact

Baronielaan 23
4818 PA Breda

076 - 522 20 01
info@lorentzen.nl

Reviews