Wat is de juiste tijd  
voor een nieuwe hypotheek?

Het coronavirus slaat om zich heen en daar hebben we allemaal veel last van. Ook bij Lorentzen hebben we de nodige maatregelen genomen en volgen we de richtlijnen van het RIVM. Intussen gaat het leven ook voor iedereen door en is het nu misschien wel een goed moment om eens naar uw huidige hypotheek te kijken. De rente was namelijk al historisch laag, maar de centrale banken verlagen de rente momenteel nóg verder om de economische schade zoveel mogelijk te beperken. Daarom kan het juist nú een goed moment zijn om uw huidige hypotheek tegen het licht te houden.

De voordelen van oversluiten of een nieuwe hypotheek afsluiten – voor een andere woning of een beleggingspand – zijn groot. Om u een idee te geven: een nieuwe hypotheek afsluiten is al mogelijk tegen een rentepercentage van 0,94% voor 10 jaar vast. En voor wie liever gaat voor langdurige zekerheid: wat dacht u van 1,66% voor 30 jaar vast?

Uw bestaande hypotheek én uw persoonlijke situatie vormen samen het vertrekpunt voor het besluit om al dan niet over te sluiten. De resterende looptijd van uw huidige hypotheek en het verschil tussen uw huidige en toekomstige rente bepalen de hoogte van het boetebedrag. Laat u hierdoor vooral niet afschrikken, want uw maandlasten kunnen flink lager uitvallen. Daardoor verdient u de boeterente in vrijwel alle gevallen snel terug. Bovendien is het mogelijk om het boetebedrag mee te financieren of kunt u kiezen voor rentemiddeling. Ook boetevrij aflossen uit een aan uw hypotheek gekoppeld verzekerings-, spaar- of beleggingstegoed kan u veel extra voordeel opleveren!

Als hypotheekadviseur zullen wij u altijd adviseren om verder te kijken dan naar een lage rente alleen. Daarover gaan we graag met u in gesprek. Gezien de huidige situatie kan dat telefonisch, per e-mail, FaceTime of op een andere wijze. De koffie zult u zelf moeten zetten, maar ook op afstand laten we u graag zien welke kansen er voor u zijn en hoeveel u kunt besparen.

Lorentzen

Al ruim 20 jaar uw betrouwbare adviseur voor elke financiële oplossing.

Contact

Baronielaan 23
4818 PA Breda

076 - 522 20 01
info@lorentzen.nl

Reviews