Verstandig uw 
bedrijf verkopen

Na een lang werkzaam leven komt u als ondernemer een keer op het punt dat het genoeg is geweest. U wilt uw bedrijf van de hand doen. Aan familie, meestal een of meerdere van de kinderen, of aan een derde partij. Maar waar moet u beginnen? Bedrijfsopvolging is immers een complex proces waarin vele aspecten een rol spelen. Allereerst zijn er de sociale en emotionele aspecten; uw bedrijf van de hand doen is een hele beslissing! Zeker als de kinderen in de zaak komen. Daarnaast zijn er de juridische en economische aspecten, de waardebepaling en de fiscaliteit IB/VPB (DGA). En in sommige gevallen helaas ook alles rondom overlijden en opvolging.

Bij Lorentzen hebben we veel ervaring met bedrijfsopvolging en zijn we hiervoor zelfs geregistreerd bij het Register Adviseur Bedrijfsopvolging. Adviseurs die toegelaten zijn tot het RAB register, beschikken over gedegen kennis op het gebied van bedrijfsopvolging. Daarnaast beschikken zij over een waardevol netwerk van collega adviseurs. In het geval van Lorentzen voeg ik daar graag nog iets aan toe: wij kijken altijd naar de mens achter de onderneming en niet alleen naar de onderneming zelf. Een belangrijke toegevoegde waarde!

Als financiële dienstverlener merken wij vaak dat ondernemers en hun adviseurs bij ons aankloppen als het aankomt op het verkrijgen van een financiering. Begeleiden bij investeringsvraagstukken en het vinden van financieringsoplossingen; hierin zijn wij al jaren gespecialiseerd. Maar als Register Adviseur Bedrijfsopvolging kunnen wij ook van toegevoegde waarde zijn in een eerdere fase van bedrijfsopvolging.

De ervaring leert dat u voor het complete traject van bedrijfsopvolging wel zo’n vier à vijf jaar moet uittrekken. Bedrijfsbeëindiging/-overdracht is misschien nog wel lastiger dan het starten van een onderneming. Ik nodig u dan ook graag uit om met ons om de tafel te gaan. Hoe eerder hoe beter, zodat we ruim de tijd kunnen nemen om alle mogelijkheden te bekijken en samen de beste strategie voor uw specifieke situatie kunnen bepalen. Met alle aandacht natuurlijk voor uw wensen en uw persoonlijke planning.

Sandra
Groenendal

Intern Accountmanager Hypotheken
076 522 20 01

Wieteke
Tempelaars

Intern Accountmanager Hypotheken
076 522 20 01

Wij helpen u graag. Maak een afspraak voor...

...een vrijblijvend hypotheekgesprek.

Contact

Lorentzen
Baronielaan 23
4818 PA Breda

Telefoonnummer: 076 - 522 20 01
Emailadres: info@lorentzen.nl

Download hier ons Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag

Hoe kunnen wij u helpen?