Uw woning verduurzamen,
dat loont!

De energieprijzen rijzen afgelopen maanden de pan uit. Veel mensen hebben er nog geen last van omdat ze nog een vast energiecontract hebben of omdat ze duurzaam wonen. Maar iedereen komt een keer aan de beurt en dan wordt u geconfronteerd met hoge variabele tarieven. Daarom kan het lonen om nu uw woning te verduurzamen. Daar zijn bovendien financiële oplossingen voor beschikbaar.

Het verduurzamen van uw woning - vaak in de vorm van verbouwen, na-isoleren en het plaatsen van duurzame energieoplossingen - heeft meerdere voordelen. Allereerst wordt uw energierekening stabieler, voorspelbaarder en lager. Daarnaast wordt u minder afhankelijk van externe energieleveranciers en is het goed voor het milieu en het energielabel. Wist u bijvoorbeeld dat ca. 19% van de C02-uitstoot van een gemiddeld huishouden ontstaat door energie in huis? Daar kunt u wat aan doen door uw woning te verduurzamen.

De financiering van het verduurzamen kunt u met eigen middelen doen, maar het is ook mogelijk om een persoonlijke lening of hypotheek af te sluiten of te verhogen. Wij kunnen u hiermee helpen. We geven u uitgebreid advies over de verschillende financieringsvormen en maken graag voorbeeldberekeningen, die inzicht geven in de terugverdientijd van uw investering. Die is in veel gevallen een stuk korter dan u misschien denkt, door de hoge prijzen van gas en energie.

Investeren in het verduurzamen van uw woning is altijd een goed idee. Naast de voordelen op korte termijn van lagere energiekosten, verhoogt u ook de waarde van uw woning omdat er een beter energielabel kan worden afgegeven. Woningen met een beter energielabel zijn doorgaans een stuk gewilder als u ooit besluit om uw woning te gaan verkopen.

En er is nog een bijkomend voordeel als u een woning koopt of heeft met een goed energielabel. Bij verschillende hypotheekverstrekkers krijgt u dan een korting op uw hypotheekrente, variërend van 0,10% bij energielabel B tot 0,15% bij energielabel A. Zo profiteert u elke maand van nog wat extra financieel voordeel op uw maandlasten.

Het verduurzamen van uw huis is overigens niet goedkoop. Zonnepanelen plaatsen, na-isoleren of een warmtepomp laten installeren kost veel geld, maar op termijn bent u beter af. Ook geld lenen kost geld natuurlijk. Des te belangrijker is het dat u vooraf een goed advies inwint. Dat kan bij Lorentzen in Breda. Maak hiervoor een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs.

Wilt u zich alvast verdiepen in mogelijkheden van verduurzamen, kijk dan eens op verbeterjehuis.nl

Lorentzen

Al ruim 20 jaar uw betrouwbare adviseur voor elke financiële oplossing.

Contact

Baronielaan 23
4818 PA Breda

076 - 522 20 01
info@lorentzen.nl

Reviews