Uw hypotheek aanpassen kan lonen,
zeker nu

Wie een hypotheek afsluit, doet dit in de meeste gevallen voor een periode van dertig jaar. Maar dat betekent niet dat uw hypotheek in die dertig jaar geen “onderhoud” vraagt. Er verandert namelijk van alles in een mensenleven en gedurende die dertig jaar zijn er meerdere opties om uw hypotheek aan te passen en zo eventueel uw maandelijkse hypotheeklasten te verlagen. Wat er zoal mogelijk is, hangt onder andere af van uw hypotheekvorm, de rentevaste periode, de actuele hypotheekrente en de (over)waarde van uw huis.

Zeker in de huidige tijd van torenhoge inflatie, hoge energieprijzen en steeds veranderende pensioenen kan het verstandig zijn uw hypotheek weer eens kritisch tegen het licht te laten houden. Bij Lorentzen staan deskundige adviseurs klaar om dat voor u te doen. Bij ons bent u verzekerd van onafhankelijk hypotheek advies en we nemen u graag al het werk uit handen. Daarbij kunt u onder andere denken aan advies over het aanpassen van de hypotheekvorm, uw woning verduurzamen, wat te doen bij naderend pensioen en het verlagen van uw maandlasten.

Er zijn verschillende opties die kunnen leiden tot lagere maandlasten. Heeft u bijvoorbeeld de afgelopen jaren afgelost op uw hypotheek, uit eigen middelen of door de reguliere maandelijkse aflossing? Dan kan het zijn dat u in een lagere risicoklasse terecht komt en dus wellicht recht heeft op een lagere rente. Of mogelijk is de waarde van uw woning flink gestegen. In sommige gevallen kan uw hypotheekverstrekker dan een lagere rente aan u berekenen, wat vervolgens leidt tot lagere maandlasten. Ook verduurzamen kan lonen. Als uw woning een gunstig energielabel heeft of krijgt, komt u mogelijk in aanmerking voor een rentekorting.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Als er kosten gemaakt moeten worden om uw hypotheek aan te passen, dan rekenen we u voor of deze opwegen tegen de baten. Zo weet u altijd zeker dat u de juiste beslissing neemt!

Lorentzen

Al ruim 20 jaar uw betrouwbare adviseur voor elke financiële oplossing.

Contact

Baronielaan 23
4818 PA Breda

076 - 522 20 01
info@lorentzen.nl

Reviews