Terugblikken en 
vooruit kijken

Nu het jaar naar z’n einde loopt, is het een mooi moment om even terug te blikken op 2013 en vooruit te kijken naar 2014. Voor Lorentzen was 2013 in meerdere opzichten een geslaagd jaar. Commercieel hebben we prima gedraaid, we hebben een nieuw logo en een nieuwe website. Onze bezetting is prima op orde nu we Harry Vergouwen als nieuwe partner hebben binnengehaald en Marion Partouns ons is komen ondersteunen.

Ondanks deze positieve aspecten, sluit ik 2013 toch met een dubbel gevoel af. Voor veel bedrijven is 2013 immers een verloren jaar gebleken. Een jaar waarin de banken zich opnieuw niet van hun beste kant lieten zien en waarvan het MKB veelal de wrange vruchten plukt. Ook de pers en politiek droegen niet echt bij aan het ombuigen van het negatieve sentiment waarin we nu alweer bijna zeven magere jaren verzeild zijn geraakt.

Ik hoop dan ook van harte dat 2014 het eerste jaar zal worden van een periode van zeven (of liefst nog meer) vettere jaren. Is die kans reëel? Ik denk het wel. Er is een nieuw evenwicht aan het ontstaan, dat door sommigen ‘de nieuwe economische werkelijkheid’ wordt genoemd. Natuurlijk, de huizenprijzen zijn gedaald, salarissen groeien amper nog en de commerciële vastgoedmarkt staat zwaar onder druk. Maar dat hoeft echt niet rampzalig te zijn. Sterker nog, dat biedt kansen!

Onze nieuwe koning sprak in zijn troonrede over de ‘participatiemaatschappij’. In onze visie geldt dit niet alleen voor burgers, maar moeten we als ondernemers ook meer dan ooit zelf het verschil gaan maken. Het gaat erom dat we met elkaar de kansen weer zien. Dat we met onconventionele oplossingen nieuwe uitdagingen financieren. En dat we uitdrukkelijk de samenwerking zoeken en elkaar weer de bal gaan toespelen. Wat welwillendheid vanuit de politiek, de banken en een positieve grondhouding van de media zijn meer dan welkom, maar de basis ligt bij ons zelf. Laten we vooral ook niet te neerbuigend doen over de recente 0,1% economische groei. Laten we dit beschouwen als het begin van meer.

Wij zijn er klaar voor. U ook? Ik wens u in ieder geval namens heel Lorentzen een succesvol, gezond en gelukkig 2014!

Sandra
Groenendal

Intern Accountmanager Hypotheken
076 522 20 01

Wieteke
Tempelaars

Intern Accountmanager Hypotheken
076 522 20 01

Wij helpen u graag. Maak een afspraak voor...

...een vrijblijvend hypotheekgesprek.

Contact

Lorentzen
Baronielaan 23
4818 PA Breda

Telefoonnummer: 076 - 522 20 01
Emailadres: info@lorentzen.nl

Download hier ons Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag

Hoe kunnen wij u helpen?