Nieuwe stagiair:
Jannemarie de Visser

Jannemarie de Visser

Vijf dagen per week staat Jannemarie de Visser uit het Zeeuwse Aagtekerke om zes uur op. Met de auto rijdt ze naar het station van Middelburg om vervolgens de trein naar Breda te nemen. Tegen negenen loopt ze bij Lorentzen binnen en begint haar werkdag. Rond vijf uur in de middag neemt ze de omgekeerde route weer naar huis, waar ze – moe maar voldaan – om zeven uur aankomt. Het zijn lange dagen voor onze nieuwe stagiaire, maar Jannemarie heeft het er graag voor over.

Ik ben Jannemarie de Visser, 20 jaar, en derdejaarsstudent Bedrijfskunde, Management, Economie en Recht aan de HZ University in Vlissingen. Toen ik me ging oriënteren op een stageadres viel Lorentzen me direct op. Een niet al te grote onderneming, voornamelijk actief in een specifieke kant van de hypotheekmarkt en met een interessant klantenpakket. Hier kan ik veel leren en komt mijn Minor Financieel Adviseur me goed van pas. Hypotheekadvies is immers onderdeel hiervan en het voeren van adviesgesprekken en het maken van rapportages wil ik graag eens in de praktijk zien.

De ontvangst bij Lorentzen was heel hartelijk. Ik voelde me direct welkom en er werkt hier een gezellige club mensen. Het leuke van stagelopen hier is dat ik meteen betrokken word bij de dagelijkse werkzaamheden. In de eerste week mocht ik al bij adviesgesprekken met klanten aanwezig zijn om mee te luisteren. En in mijn tweede week werd ik in het diepe gegooid; ik mocht zelf gaan uitzoeken wat de beste manier was om een hypotheek voor een klant over te sluiten. Dat is leuk werk. Het resultaat van mijn uitzoekwerk bespreek ik met mijn collega’s en daardoor is het ook erg leerzaam.

Het doel van mijn stage is tweeledig. Allereerst wil ik ervaring opdoen met hypotheekadviezen. Dat is bij Lorentzen extra leuk, omdat ze gespecialiseerd zijn in hypotheken voor ondernemers. Daardoor heb je hier veel te maken met uitdagende vraagstukken. Mijn rol is vooral ondersteunend; afspraken maken met mensen en uitzoekwerk. Tijdens het tweede deel van mijn stage ga ik een onderzoek doen naar procesoptimalisatie en mogelijkheden om efficiënter te werken. Ook dat is onderdeel van mijn studie Bedrijfskunde.

Wat de toekomst gaat brengen weet ik nog niet. Ik moet hierna nog een jaar en dan wil ik waarschijnlijk een master gaan doen in een commerciële richting. Maar zover is het nog niet. Eerst mijn stage bij Lorentzen maar eens tot een goed einde brengen!

Lorentzen

Al ruim 20 jaar uw betrouwbare adviseur voor elke financiële oplossing.

Contact

Baronielaan 23
4818 PA Breda

076 - 522 20 01
info@lorentzen.nl

Reviews