Nieuwe stagiair:
Glenn Nieboer

Glenn_Nieboer

De afgelopen jaren is er heel wat veranderd op het gebied van hypotheken. De meest opvallende zaken in de ogen van Lorentzen zijn de daling van de hypotheekrente en de veranderende rol van banken en intermediairs. Door hierop in te spelen en zo veel mogelijk aan te sluiten bij de wensen van de markt, heeft Lorentzen zich de afgelopen jaren weten te ontwikkelen tot een succesvolle speler op de hypotheekmarkt. Om ook in de toekomst succesvol te blijven, gaat Glenn Nieboer de komende maanden onderzoek doen. Hij stelt zich even voor.

Mijn naam is Glenn Nieboer en ik ben derdejaars HBO student Bedrijfskunde MER (Management Economie en Recht) aan de HZ University in Vlissingen. Ik woon zelf in Middelburg en pendel elke dag met het openbaar vervoer tussen Middelburg en Breda. Dat is best wel een afstand, maar ik heb het er graag voor over, want bij Lorentzen kan ik veel leren en een interessant onderzoek doen. Ik heb recent mijn Minor Financieel Adviseur gedaan. Hierin was hypotheekadvies een belangrijk overdeel. Denk daarbij aan het voeren van adviesgesprekken en rapportage. Ook heb ik de Wft-opleiding gedaan, waarvoor ik binnenkort examen ga doen en het certificaat Wft-Basis hoop te behalen.

Bij Lorentzen begin ik met ondersteunende werkzaamheden. Eerst maar eens het vak in de praktijk leren kennen! Als ik het examen voor mijn Wft-opleiding succesvol afrond, hoop ik ook meer inhoudelijk werk te gaan doen. Na mijn inwerkperiode begin ik met mijn onderzoek naar de toekomst van het hypothecair advies. Zowel voor Lorentzen als mijzelf en mijn school is het interessant om te weten hoe de hypotheekmarkt zich de komende vijf jaar gaat ontwikkelen. Het is mijn verwachting dat de rol van banken kleiner wordt en dat tussenpersonen steeds meer verantwoordelijkheid krijgen. Persoonlijk advies is daarbij cruciaal en dat vraagt om vertrouwen en certificeringen. Kennis zal dus nog belangrijker worden. Zeker bij Lorentzen, vanwege de specialisatie in hypotheken voor ondernemers.

Gelukkig heb ik nog even de tijd om na te denken hoe ik mijn onderzoek opzet. Intussen wil ik zo veel mogelijk kennis opdoen en met iedereen praten. Aan mijn collega Nicole Lokers heb ik een goede begeleider. Zij is nog niet zo heel lang geleden afgestudeerd en we zitten op één lijn, volgens mij. Zij is mijn aanspreekpunt en vraagbaak voor alles wat te maken heeft met mijn stage. Ik zal haar dus nog wel weten te vinden de komende tijd.

Lorentzen

Al ruim 20 jaar uw betrouwbare adviseur voor elke financiële oplossing.

Contact

Baronielaan 23
4818 PA Breda

076 - 522 20 01
info@lorentzen.nl

Reviews