Even voorstellen
stagiair Pim Slagers

Nu het nieuwe collegejaar alweer een paar weken onderweg is, hebben we bij Lorentzen weer het genoegen om een stagiair te mogen begeleiden. Zijn naam is Pim Slagers en hij is eind augustus begonnen. De meewerkstage van Pim loopt tot eind januari 2023. Pim stelt zich graag even aan u voor.

Op dit moment zit ik in het derde jaar van de vierjarige opleiding Commerciële Economie aan het Avans Breda. Een opleiding met een breed vakkenpakket, variërend van financiële vakken tot en met marketing en sales. De breedte van de opleiding sprak mij destijds aan en als ik terugkijk heb ik de juiste keuze gemaakt, nadat ik aanvankelijk was gestart met Automotive Management. Ook een leuke opleiding trouwens!

Tot dusver zit ik hier helemaal op mijn plek. Het is wel even wennen om ineens van half 9 tot 5 te moeten werken en dat is soms ook best vermoeiend. Het lastigste vind ik toch wel de hele dag achter een bureau zitten. Om de zoveel tijd wil ik even een rondje lopen en even de benen strekken. Verder vind ik het soms lastig om me te mengen in een gesprek als ik minder kennis van zaken heb dan de anderen in het gesprek.

Veel van het werk dat ik hier doe is nieuw voor mij. Ik kan heel veel leren van collega’s die veel kennis hebben en mij overal bij betrekken. Ik wil dan ook graag mijn kennis over de financiële wereld vergroten en mijn zakelijke communicatievaardigheden verbeteren. Bij Lorentzen gebeurt dit in een klein en gezellig team met een goede balans tussen werken en plezier hebben met elkaar.

Omdat het een meewerkstage is, houd ik me bezig met de dagelijkse ondersteunende taken, zoals het meehelpen met aanvragen en contact met banken en klanten. Ik moet ook een actieonderzoek doen voor school over hoe Lorentzen het beste e-mailmarketing toe kan passen met nieuwsbrieven. Dit onderzoek ga ik uitvoeren in samenwerking met Martin van het marketingbureau, waarmee Lorentzen samenwerkt.

Wat ik in de toekomst ga doen, daar heb ik nog geen vastomlijnd idee over. Op dit moment zit ik in het derde jaar van mijn vierjarige opleiding. Aansluitend aan mijn stage ga ik een minor volgen. Welke dat is, daar ben ik nog niet uit. Het vierde jaar bestaat uit een eindfase met lessen op school en een half jaar afstuderen. Aanvankelijk dacht ik dat mijn toekomst in sales en marketing lag, maar nu ik hier stageloop, vind ik deze wereld ook heel interessant. We zien wel hoe het loopt, eerst mijn stage maar eens afronden!

Lorentzen

Al ruim 20 jaar uw betrouwbare adviseur voor elke financiële oplossing.

Contact

Baronielaan 23
4818 PA Breda

076 - 522 20 01
info@lorentzen.nl

Reviews