Even voorstellen:
Han van Herk

Op 1 april 2022 is Han van Herk bij Lorentzen gestart als Accountmanager vastgoed. Na 15 jaar gewerkt te hebben in de buitendienst voor twee geldverstrekkers was Han toe aan een nieuwe uitdaging die hij vond bij Lorentzen. En tot op heden bevalt hem dat uitstekend. Han stelt zich graag even aan u voor:

Bij Lorentzen krijg ik veel vrijheid en kan ik mijn functie voor een groot deel zelf invullen. Leuk om weer met vastgoedfinanciering bezig te zijn, maar dan in een wat andere rol dan voorheen. Bij mijn vorige werkgevers hield ik me vooral bezig met de financiering van verhuurde woningen. Nu behandel ik ook financieringsaanvragen voor andersoortig vastgoed; niet alleen verhuurd maar ook voor zakelijk eigen gebruik. Het leukste bij Lorentzen is de afwisseling en het feit dat we de klant écht centraal stellen. Andere bedrijven roepen dat wel, maar hier gebeurt het echt. Daardoor doen we veel meer dan alleen bemiddeling. Ook na de hypotheekverstrekking ontzorgen we klanten, als ze dat willen. Hierdoor doe ik werkzaamheden die voor mij geheel nieuw zijn, ook administratief.

Uitdagend is dat ik anders moet denken dan ik gewend ben. Een intermediair/adviseur ziet vooral kansen voor klanten, terwijl ik altijd voor geldverstrekkers heb gewerkt. Die denken vaker in risico’s en zijn behoudender. Die leerschool heb ik dus gehad en nu moet ik de omslag in de praktijk maken.

Als een klant een pand heeft aangekocht voor de verhuur of voor de vestiging van zijn onderneming, zoek ik naar een geldverstrekker die een hypotheek wil verstrekken. Als een klant een hypotheek zoekt voor zijn eigen woning, schakel ik mijn collega’s in. Ik heb ruime ervaring in het financieren van vastgoed en ken veel mensen in de branche. Ook weet ik hoe banken denken omdat ik zelf lang voor ze heb gewerkt. Dat helpt bij het maken van inschattingen vooraf of banken geïnteresseerd zijn.

In mijn vrije tijd reis ik graag en ik heb ook al best veel van de wereld gezien. Daarnaast houd ik van lekker eten en wijn. Ik vind het leuk om bij een uitgebreid diner de juiste wijnspijs-combinatie te zoeken, zowel in een restaurant of gezellig thuis. Als ik dan complimenten krijg over de wijn die ik heb gekozen bij een bepaald gerecht, is mijn avond al bijna geslaagd!

Ik mag nog een behoorlijk aantal jaren werken en ik hoop dat ik dat met veel plezier bij Lorentzen mag blijven doen. Daarbij verwacht ik dat ik op den duur een portefeuille heb opgebouwd met mijn eigen klanten. Dat blijft immers toch het leukste van mijn werk: het in gesprek gaan met klanten en sparren over hun plannen met vastgoed!

Lorentzen

Al ruim 20 jaar uw betrouwbare adviseur voor elke financiële oplossing.

Contact

Baronielaan 23
4818 PA Breda

076 - 522 20 01
info@lorentzen.nl

Reviews