Een studentenhuis kopen  
voor uw (klein)kinderen

Voor ouders met kinderen die komend jaar gaan studeren, breken er spannende tijden aan. Rond deze tijd moeten examenkandidaten zich gaan inschrijven voor de studie die ze volgend jaar willen starten. En als ze op kamers gaan, kan de grote zoektocht naar een betaalbare studentenkamer beginnen. Zeker in Amsterdam en Utrecht, maar ook in de andere studentensteden, is dat een schier onmogelijke opgave. Het aanbod is zeer beperkt en de huurprijzen rijzen de pan uit.

Voor ouders en grootouders die hun (klein)kinderen willen helpen, kan het een interessante optie zijn om een studentenhuis te kopen. Uw (klein)kind en de huisgenoten betalen dan huur aan u en met de huuropbrengst kan de hypotheeklast geheel of gedeeltelijk worden opgebracht. Door de mogelijke waardestijging van het pand kan dit een lucratieve belegging zijn. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een woning/appartement voor studerende kinderen tot 100% te financieren.

Overigens liggen er voor 55-plussers - ook zonder studerende (klein)kinderen - nog veel meer kansen op hypotheekgebied. Een veelgehoorde vraag gaat bijvoorbeeld over de ‘opeet-hypotheek’ van weleer. Hiermee was het mogelijk om een (deel van) de overwaarde van uw woning te gelde te maken. Het goede nieuws is: dat kan nog steeds! Zeker als u flink heeft afgelost en de marktwaarde van uw woning is gestegen. Door de historisch lage rente kan het zeer aantrekkelijk zijn om op deze wijze uw maandelijkse financiële ruimte te vergroten.

Wat we u graag willen meegeven: laat u vooral niet afleiden door uw leeftijd. Het is een wijdverbreid misverstand dat de financiële mogelijkheden beperkt(er) zijn na uw 55e levensjaar. Sterker nog, als de pensioengerechtigde leeftijd in zicht komt, zijn geldverstrekkers juist meer genegen om u te helpen. Bijvoorbeeld door de overwaarde op uw woning in één keer uit te laten betalen of in de vorm van een maandelijkse uitkering.

Kortom, uw bent nooit te oud voor een hypotheek! Maak maar eens een afspraak om geheel vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Lorentzen

Al ruim 20 jaar uw betrouwbare adviseur voor elke financiële oplossing.

Contact

Baronielaan 23
4818 PA Breda

076 - 522 20 01
info@lorentzen.nl

Reviews