Meer dan 10 jaar van uw pensioen? 
Dan moet u wellicht nu iets doen!

Als u minder dan tien jaar voor uw pensioendatum zit, u bent dan 57 jaar of ouder, dan houden hypotheekverstrekkers hier rekening mee om de maximale hypotheek te berekenen. Ze kijken dan namelijk niet alleen naar uw huidige inkomen, maar ook naar uw toekomstige pensioeninkomen. Als u te weinig pensioen heeft opgebouwd, kan dit mogelijk vervelende gevolgen hebben voor het aanvragen, wijzigen of verhogen van uw hypotheek.

Veel mensen staan er niet bij stil dat hun toekomstige pensioeninkomen zo belangrijk kan zijn of worden. Met name ondernemers die weinig tot geen pensioenvoorzieningen hebben getroffen, kunnen hiermee te maken krijgen. Hetzelfde geldt voor mensen die hun hypotheek af moeten lossen na hun pensioendatum. Het is zeker aan te raden om op tijd te laten berekenen of een verlenging van de looptijd tot de mogelijkheden behoort, maar ook om uw pensioen tijdig goed in beeld te krijgen.

Heeft u vragen over dit onderwerp, laat u dan op tijd en goed voorlichten over wat er mogelijk is. Uiteraard staan wij u hierbij graag terzijde. Naast een deskundig advies kunnen we u ook helpen bij de bemiddeling met betrekking tot het aanpassen, verhogen of verlengen van uw hypotheek. Door tijdig de juiste maatregelen te nemen, komt u niet voor verrassingen te staan.

Wij hebben uiteraard ook alle kennis in huis om u te informeren als u de 57-jarige leeftijd bent gepasseerd. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het verkrijgen van een hypotheek overigens niet gebonden aan een maximale leeftijd. Er zijn voor (pre)pensionarissen ook nog volop mogelijkheden, zeker als uw pensioenpotje goed gevuld is.

Verder praten?

Neem contact met ons op om vrijblijvend de financiële mogelijkheden rondom uw hypotheek te bespreken. Handig om nu alvast even naar te kijken, is deze link om uw AOW-leeftijd straks te berekenen. Het inkomen vanaf uw pensioen kunt u opvragen via de website mijn pensioen overzicht

Lorentzen

Al ruim 20 jaar uw betrouwbare adviseur voor elke financiële oplossing.

Contact

Baronielaan 23
4818 PA Breda

076 - 522 20 01
info@lorentzen.nl

Reviews