De rente blijft maar dalen  
en daardoor valt er veel te besparen!

Elke maand verbazen wij ons weer over de hypotheekrente die maar blijft dalen. Tegelijk is dit natuurlijk heel goed nieuws voor iedereen die van plan is een huis te kopen, nadenkt over een beleggingspand of wil profiteren van lagere maandlasten. Op alle gebieden is er veel mogelijk en valt er flink te besparen. Om u een idee te geven: een nieuwe hypotheek afsluiten voor een duurzame nieuwbouwwoning is al mogelijk tegen een rentepercentage van 0,75% voor 10 jaar vast. En voor wie hecht aan langdurige zekerheid: wat dacht u van 1,85% voor 30 jaar vast?

Als hypotheekadviseur weten wij als geen ander dat u natuurlijk verder moet kijken dan naar een lage rente alleen. Daarom gaan we graag met u in gesprek over uw persoonlijke situatie. Die is namelijk grotendeels bepalend voor wat er mogelijk en verantwoord is op hypotheekgebied. Tijdens deze gesprekken merken we regelmatig dat mensen verbaasd zijn over wat allemaal (nog) mogelijk is. Op het nieuws gaat het vaak over de beperking van de aftrekbaarheid van de rente en de strengere hypotheekregelgeving, maar voor iedereen liggen er nog volop kansen.

Zo krijgen starters vanaf 1 januari 2020 extra ruimte, doordat de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) stijgt van 290 duizend naar 310 duizend euro. Wie in aanmerking komt voor een NHG-hypotheek, kan rekenen op een rentekorting tot bijna 0,5%. Maar ook voor bestaande huizenbezitters zijn er kansen. Als uw rentevaste periode over niet al te lange tijd afloopt, is het interessant om te komen praten. Door de lage rentestand kan het lonen om de bestaande hypotheek af te kopen of te kiezen voor rentemiddeling. Ook boetevrij aflossen uit een aan uw hypotheek gekoppeld verzekerings-, spaar- of beleggingstegoed kan u veel extra voordeel opleveren!

Bent u benieuwd, laat u dan eens vrijblijvend door ons adviseren. Onder het genot van een kop koffie laten we u zien welke kansen er zijn en hoeveel u kunt besparen. Dat gesprek kost u niks, alleen een half uurtje van uw tijd. Heeft u studerende kinderen of gaan ze binnenkort studeren? Dan mag u onze volgende blog zeker niet missen!

Lorentzen

Al ruim 20 jaar uw betrouwbare adviseur voor elke financiële oplossing.

Contact

Baronielaan 23
4818 PA Breda

076 - 522 20 01
info@lorentzen.nl

Reviews