Alternatieve 
financiering

“Het jaar 2014 staat in het teken van het economisch herstel en vooruit kijken,” wist Mark Rutte eind 2013 al te melden. En langzaam aan zijn er inderdaad steeds meer signalen die erop duiden dat we de goede kant op bewegen. Toch betekent dit niet voor iedereen dat alle lichten onmiddellijk weer op groen staan. Veel MKB-bedrijven, de motor van de Nederlandse economie, hebben de afgelopen jaren flink moeten interen op hun reserves. Daardoor hebben ze nu gebrek aan werkkapitaal of zijn niet in staat om voldoende te investeren. Net nu de kansen zich weer voordoen…

Naar de bank dus, zou je enkele jaren geleden onmiddellijk hebben gezegd. Banken zijn er immers om ondernemers te helpen en te voorzien van het broodnodige kapitaal. Maar de tijden zijn veranderd... Banken hebben te maken met steeds strengere internationale wet- en regelgeving waardoor ze avers van risico’s zijn geworden en maar mondjesmaat krediet verschaffen. Met name sectoren als de bouw, horeca en detailhandel ervaren dit dagelijks. De verwachting is dat dit nog wel een tijdje zo zal blijven.

Wie als bedrijf op zoek is naar kapitaal, heeft gelukkig ook nog andere mogelijkheden. Steeds vaker brengen wij relaties in contact met externe investeerders. Alternatieve financiering noemen we dat. Dit netwerk van kapitaalverstrekkers –veelal vermogende particulieren of ex-ondernemers– willen een deel van hun kapitaal beter laten renderen dan de 2% die de bank biedt. Naast kapitaal hebben ze vaak ook kennis en kunde beschikbaar voor ambitieuze ondernemers met visie. Het mes snijdt zo aan twee kanten; ondernemers kunnen weer ondernemen en de kapitaalverstrekkers kunnen een aantrekkelijk rendement van 6 tot 8% maken op hun investering van 10.000 tot 150.000 euro.

Onze rol hierbij is het beoordelen van de financieringsaanvragen en het tot stand brengen van de perfecte match. Soms blijkt dat gewoon de bank te zijn, maar in andere gevallen zijn alternatieve financiers een betere optie. Dankzij onze brede bancaire ervaring kunnen wij een objectief advies uitbrengen en een goede inschatting maken van de kansen. Eerlijkheid en openheid staan daarbij altijd voorop want wij zijn gebaat bij lange termijn relaties.

Ik ben ervan overtuigd dat er veel kansen voor het MKB liggen. Om ze waar te kunnen maken, breng ik graag MKB-ondernemers en externe financiers bij elkaar. We horen graag van u!

Sandra
Groenendal

Intern Accountmanager Hypotheken
076 522 20 01

Wieteke
Tempelaars

Intern Accountmanager Hypotheken
076 522 20 01

Wij helpen u graag. Maak een afspraak voor...

...een vrijblijvend hypotheekgesprek.

Contact

Lorentzen
Baronielaan 23
4818 PA Breda

Telefoonnummer: 076 - 522 20 01
Emailadres: info@lorentzen.nl

Download hier ons Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag

Hoe kunnen wij u helpen?