Alternatieve financiering
via Credion

Ondernemers met groeiambities, start-ups met plannen om de markt te veroveren en bedrijven op overnamepad hebben regelmatig te maken met banken die niet (volledig) mee willen werken. Vaak niet uit onwil, maar omdat ze te maken hebben met strenge regels en wetgeving, die ze verplichten om zoveel mogelijk risicomijdend te handelen.

Met de crisis nog vers in het achterhoofd is er wel begrip op te brengen voor deze houding. Maar als die houding het ondernemerschap in de weg gaat staan, kan alternatieve financiering een welkome optie zijn. Bij Lorentzen spreken we regelmatig ondernemers die op zoek zijn naar kapitaal om hun plannen te verwezenlijken. Tegelijk kennen wij kapitaalverstrekkers, die willen investeren in kansrijke initiatieven. En het is geweldig om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Wij constateerden dat de vraag naar bancaire financieringsoplossingen het aanbod oversteeg. Daarom zijn we op zoek gegaan naar nieuwe geldbronnen. Die hebben we gevonden door aansluiting bij de landelijke onafhankelijke adviesorganisatie Credion, waarvan wij in Breda een vestiging hebben geopend. Hierdoor heeft Lorentzen vanaf heden meer dan 35 bronnen van geld tot haar beschikking.

Dat is natuurlijk goed nieuws voor ondernemers en start-ups die vooruit willen. Tegelijk willen we benadrukken dat ook de bij Credion aangesloten kapitaalverstrekkers hun gezond verstand gebruiken! Ook zij hanteren de gebruikelijke logica door kritisch te kijken naar o.a. het bedrijfsplan, buffers, liquiditeit, sector en ondernemerschap. Met Credion Breda bieden wij u de mogelijkheid om zaken te doen met financiers die bereid zijn om meer risico te nemen bij de verstrekking van kapitaal, of daar op een andere wijze mee om te gaan, dan traditionele banken.

Zijn banken dan overbodig nu? Zeker niet! Banken blijven cruciaal voor het verstrekken van werkkapitaal en voor het financieren van vastgoed bijvoorbeeld. In de praktijk gaat het dan ook steeds meer om ‘het stapelen’ van financiering. Dus: een stukje eigen kapitaal, bankkapitaal en daarboven alternatieve financiering. Ook crowdfunding behoort tot te mogelijkheden. Benieuwd naar úw mogelijkheden? Maak een afspraak en we vertellen u er alles over!

Sandra
Groenendal

Intern Accountmanager Hypotheken
076 522 20 01

Wieteke
Tempelaars

Intern Accountmanager Hypotheken
076 522 20 01

Wij helpen u graag. Maak een afspraak voor...

...een vrijblijvend hypotheekgesprek.

Contact

Lorentzen
Baronielaan 23
4818 PA Breda

Telefoonnummer: 076 - 522 20 01
Emailadres: info@lorentzen.nl

Download hier ons Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag

Hoe kunnen wij u helpen?